Idea 8: Preparem una coca

És el primer diumenge de primavera! Anem a celebrar-ho preparant una coca de dos o més colors. A casa n'hem feta una de dos colors.




Què ens caldrà?

. 250 g de iogurt
. 100 mL d'oli de girasol o d'oliva
. 1 pela de llimona ratllada
. 1 pela de taronja ratllada
. 5 ous
. 175 g de sucre morè
. 1 sobre de sucre vainillat (opcional)
. 400 g de farina de blat, espelta o 325 g de farina integral
. 1 sobre de llevat
. colorants alimentaris o bé 25 g de cacau pur + 1 tassa petita de cafè descafeïnat (opcional)

Com ho farem?

. Barregem en un bol gran el iogurt, l'oli, les peles de llimona i taronja i els ous fins que ens quedi una mescla ben lleugera i esponjosa.
. Mesclem els ingredients secs:  el sucre, la farina i el llevat. 
. Aboquem la mescla de iogurt, peles i ous damunt dels ingredients secs i barregem ben bé.  
. Dividim la mescla en dues parts o en més parts en funció dels colors que volem que la coca tingui. 
. Si voleu una coca de dos colors amb xocolata, dividiu la massa en dues parts. Una de les parts la deixeu tal qual mentre que l'altra hi barregeu el cacau i el cafè.
. Si voleu una coca amb diferents colors, dividiu la massa en tantes parts com colors vulgueu. A cada part, barregeu-hi el colorant alimentari corresponent. 
. Folreu un motlle o a dos motlles petits amb paper de forn. 
. Aboqueu les diferents parts d'una en una si voleu una coca a ratlles o bé podeu abocar les dues masses alhora i després barrejar la mescla amb moviments circulars amb l'ajut d'una cullera perquè us quedi menys uniforme.
. Coeu-la al forn a 180ºC, prèviament calent, durant uns 45 minuts o fins que quedi cuita. 
. Quan sigui cuita, retireu-la del forn i deixeu-la refredar.



Aquesta recepta és una adaptació d'una recepta de Simon Rimmer, "Marmalade yoghurt cake", publicada a la pàgina web BBC Food. 

Cuidem-nos!



Entrades populars