Idea 15: Preparem ous de Pasqua "confinats" i ben pintats

A casa no tenim motlles per a fer ous de Pasqua. Així que hem pensat en tenyir-los com fan en molts països del Nord d'Europa. Tampoc solem tenir colorants alimentaris perquè no n'usem. Per tant, hem decidit emprar témperes i retoladors tot i que, si voleu, podeu pintar-los amb tints naturals. Ara bé, si opteu per la primera opció (pintar-los amb retoladors o pintura a l'aigua) és preferible que no els poseu damunt de la mona. 




Com ho farem?

Tenim dues opcions:

. Buidar els ous abans de pintar-los. Per fer-ho punxarem amb una agulla els dos extrems de l'ou. Bufarem per un dels dos forats que haurem fet perquè es buidi l'ou. Els rentarem i els assecarem abans de pintar. A casa ho hem fet d'aquesta manera perquè així hem aprofitat els ous per a fer bunyols de vent. 







. Coure els ous. Els posarem en una olla amb aigua i un pessic de sal i els courem durant uns 10 minuts. Una vegada bullits, retirem l'olla del foc i els posem en aigua freda de manera que quedin ben coberts. 


Comencem a pintar...

Teniu també dues opcions:

a) Amb retoladors i témperes. 

b) Amb tints naturals. I quins tints naturals tenim per casa i quins colors podem aconseguir amb ells?

  • Groc:cúrcuma o bé amb flor de camamilla
  • Groc-marró: peles de ceba
  • Vermell: pela de remolatxa, pela de ceba vermella o bé trossos de col llombarda
  • De blau a lila: col llombarda
  • Blau: nabius
  • Verd: fulles d'espinacs o bledes
  • Marró: cafè o marro de cafè


Hem de tenir en compte que aquí normalment els ous no són blancs sinó que són rossos. Per tant, la tinció amb aquesta base de color ros pot fer variar el color que surti. Si podeu obtenir ous d'oca que són blancs, llavors el problema del color base ja no el tindríeu. 

Si voleu usar tints naturals, haureu de bullir l'ou dins aigua i les peles de ceba, les bledes, el marro de cafè, o el que empreu durant uns 20 minuts. Si no n'empreu, una vegada buidats i nets o bullits els ous, els podeu començar a pintar. 








Cuidem-nos molt!

Entrades populars